SE ZNAMO INTIMNO POVEZATI S PARTNERJEM TUDI BREZ INTIMNEGA ODNOSA?

Foto: Pixabay
0 4,838

Zaljubita se. Ognjemet, mavrična očala čvrsto pritrjena , kemični procesi v polnem delovanju, ki preplavljajo telo in sledi čista ekstaza naslednjih nekaj mesecev.

 

Vse je popolno in lepo. Vendar kakor že vemo , ne bom rekla vsemu lepemu pride enkrat konec ampak realnost se nam začne odkrivati. Z čemer ni nič narobe. Kaj sledi. Iluzije,ki smo si jih narisali o naših partnerjih ( po lastni želji in potrebah)  počasi bledijo. Spolnost in strast, ki sta prej reševala vsa nesoglasja naenkrat pojenjajo in kaj nam ostane?

 

Spolna poželjivost in vizualni izgled sta super instant atributa, ne pa dolgoročna vez partnerske veze. Začetek prinaša strasti in čudovita spolna doživetja… Kaj pa potem?

 

V zvezo se začnejo tihotapiti stresne službe, različni pogledi, otroci in nešteto drugih situacij ob katerih se gradimo in rastemo. Vendar ali sva s partnerjem sposobna to timsko preseči ali se pečina med nama začne širiti. Sedaj nas vez intimnosti ne povezuje več tako intenzivno. Torej ali se znam ponovno povezati s svojim partnerjem intimno vendar na drugačni stopnji?

 

Se znam partnerju popolnoma razgaliti s svojimi strahovi,ranami,bolečinami , občutenji in željami? Močno dvomim. Ker, če bi bilo temu tako ne bi vsak tertji par vlagal vloge za ločitev. Smo tako zelo nestrpni? Se zavedamo svetosti zakona? Ali sploh znamo še samo poslušati ne da samo skačemo v besedo, povzdigujemo glas in meljemo svojo repliko v glavi.

Ko odmaknemo spolnost, otroke, službe, kredite in stojiva samo še JAZ in TI… Kaj naju navdihuje,kaj naju združuje, kaj ljubiva eden pri drugemu? Kje sva samo midva? Kaj je najin temelj? Si dopuščava razumevanje in spoštovanje eden do drugega?

Vem, da se tega v dolgih zakonih ne sprašujemo, ampak mogoče bi se  morali, da se ponovno spomnita en drugega in opomnita kaj vaju je na začetku pritegnilo skupaj.

 

Naj kljub poplavi obveznosti ostaneta dnevno intimna ne samo v spolnosti predvsem v intimnosti  ponovnega spoznavanja in razumevanja en drugega.

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.