-Oglasi-

Seksologi odgovarjajo zakaj so moški po seksu velikokrat nekako “hladni”?

Nervous young woman is lying on bed and thinking seriously. Her husband is sleeping on background
0 6,007

Ženske pogosteje povezujejo seks in intimnost, zato so razočarane, če jim partner po spolnem odnosu ne posveti dovolj pozornosti in to povezujejo s tem, da mu zanjo ni mar. Za ženske nežnosti po spolnem odnosu simbolizirajo intimnost, obzirnost in bližino.

 

Vendar, ni vse tako, poudarjajo seksologi.

Po spolnem odnosu bi se vi še malo božali, vendar se vaš partner velikokrat obrne na drugo stran in vzame v roke svoj pametni telefon. Ali pa se takoj odpravi pod tuš. Vse to je lahko frustrirajoče in na nek način tudi boleče. Ali pa se mogoče vi samo obrnete na drugo stran in sladko zaspite, po tem, ko ste se iztrošili in se vaš ljubljeni zaradi teha počuti prizadet, ker vam ni do intimnega šepetanja? 

 

Navade in želje so velikokrat različne. Nekateri se po seksu radi objemajo in božajo, drugi takoj zaspijo, tretji si prižgejo cigareto, nekdo odhiti v kopalnico ali pa tudi do hladilnila…..veliko je različnih oblik obnašanja. Če ste vi nagnjeni k enemu obrazcu obnašanja, vaš partner pa k drugemu, je povsem normalno, da ste zaradi tega tudi kdaj prizadeti. Velja pa tudi obratno, če ste zadovoljni z obnašanjem in dogodki po seksu, potem je večja verjetnost, da boste zadovoljni z vašim seksualnim življenjem in svojo zvezo v celoti.
Foto: Unsplash
Študije, ki se ukvrajajo z vplivom obnašanja po seksu na odnos med partnerjema, so pokazale, da le ta pusti veliko več posledic na ženskah. “To niti ni presenečenje” trdi sekusalna terapevtka Renée Burwell.
“Ženske pogosteje povezujejo seks in intimnost ter bližino in če jim partner ne posveti dovolj pozornosti po seksu, se počutijo, da mu ni mar zanjo, kot za osebo. Nežnosti po spolnem odnosu za ženske simbolizirajo intimnost, skrbnost in obzirnost”.
No, ni potrebno, da je nujno tako.

 

“Dober seks vpliva na kvaliteto zveze, vendar dober seks in dobra zveza nista vedno v vzajemni povezavi”, opozarja Burwellova.

Seksualna terapevtka Emily Jamea poroča, da se njene stranke najpogosteje pritožujejo, da se njihov moški po orgazmu zruši kot pokošen in kmalu za tem tudi zaspi, medtem, ko bi si ona najraje še malo šepetala na uho. Vendar terapevtka Jamea trdi, da je treba nekaj povedati tudi v zagovor moškim, saj se med seksom po orgazmu sprostijo kemični procesi in neurtransmitterji, ki pri moškemi povzročajo zaspanost. In zato ni potrebe, da ste užaljene ali prizadete oziroma njegovo zaspanost dožoivljate osebno, saj je za njegovo neodzivnost kriva BIOLOGIJA.
Seksualna terapevtka Ashley Grinonneau-Denton trdi, da živimo v kulturi neprestanega gibanja in hitenja, in zato niti ne čudi, če par hiti tudi pri seksu. Grinonneau-Denton pravi, da verjame, da povprečen par veliko manj razmišlja o tem, kaj sledi po spolnem odnosu, in veliko več o tem kaj se dogaja med samim seksom. In od tu izvira moška neodzivnost po spolnem odnosu, saj so moški bolj usmerjeni v prkatične zadeve in veliko manj razmišljajo o počutju partnerke po tem, ko so zadovoljili njene in svoje potrebe med samim seksualnim aktom.
“Ne glede na vse je res da ko smo sekualno intimni, smo tudi v najbolj ranljivem čustvenem stanju” in po besedah seksologinje Jamea, je po spolnem odnosu “najbolj primeren čas za potrjevanje čustvene in itimne vezi in dober čas, da se le te utrdijo”. 
Foto Unsplash
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.