-Oglasi-

Kaneloni z bolonjsko omako

0 358

Kaneloni so še ena od tradicionalnih jedi pri naših zahodnih sosedih Italijanih. In ker smo Slovenci večinoma ljubitelji italijanske kuhinje, nasploh testenin, sem danes pripravila recept za najbolj klasične, polnjene z bolonjsko omako in bešamelom. Sami pa lahko seveda v nadev dodate sestavine čisto po vašem okusu. Sama prisegam na to klasiko.

 

Za 2 – 3 osebe potrebujemo:

  • Ragu Bolognese (350 g grobo mletega govejega mesa, 150 g pancete, 300 ml pasiranega paradižnika, 1 korenček, 1 majhna čebula, približno 8 cm stebelne zelene, 100 ml rdečega vina, sol, poper, mešanica začimb Sugo & Bolognese Trije kralji*, 2 jž oljčnega olja, jušna zelenjavna osnova)
  • 8 testeninskih tulcev za kanelone,
  • bešamel (2cm rezino masla, 2dl mleka, 3 žlice moke, ščepec soli in muškatni orešček)

Recept za bolonjsko omako: Ragu Bolognese – Sladko Slane Brbončice (sladkoslanebrboncice.si)

Recept za bešamel: Bešamel omaka – Sladko Slane Brbončice (sladkoslanebrboncice.si)

Priprava:

  1. Pripravimo bolonjsko omako (lahko jo pripravimo tudi dan pred pripravo kanelonov, hranimo jo v hladilniku).
  2. Pripravimo bešamel.
  3. V ognjevaren pekač damo najprej bešamel.
  4. Nato enega za drugim napolnimo vse kanelone z bolonjsko omako.
  5. Napolnjene kanelone položimo v pekač, enega poleg drugega, na bešamel.
  6. Čez kanelone prelijemo preostanek bolonjske omake ter bešamela.
  7. Postavimo v prej ogreto pečico na 200°C, na srednje rešeto, enakomerno gretje spodaj/zgoraj.
  8. Pečemo 40 minut.
  9. Pečeno vzamemo iz pečice in pustimo stati 5 – 10 minut.
  10. Zraven ponudimo riban parmezan.

Pa dober tek!

selma: kaneloni

Za Skrivnostno: Selma Bizjak kulinarični blog Sladko Slane Brbončice

                             www.sladkoslanebrboncice.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.