-Oglasi-

Krompirjeva pita

Selmina kuhinja

0 1,036

Hitro pripravljena in okusna jed, ki jo lahko uživamo samostojno ali kot prilogo. Tako toplo kot hladno. Vaše brbončice bodo uživale v poeziji okusov sira, kuhanega pršuta in krompirja.

Za pekač premera 26 – 28 cm

Potrebujemo: 1 zavitek listnatega testa (če je na izbiro, izberimo okroglega), 4 krompirji, 15 dag kuhanega pršuta, 200 g Raclette sira, 50 g ribane mozzarelle, sušen rožmarin, sol, 1 jž mleka

Priprava:

  1. Krompir olupimo, narežemo na manjše kocke in ga 10 minut kuhamo v slanem kropu.
  2. Kuhanega odcedimo in ohladimo.
  3. Okrogel keramični pekač obložimo s peki papirjem. Nanj raztegnemo listnato testo.
  4. Testo enakomerno prebodemo z vilicami.
  5. Obložimo s kuhanim pršutom (dve rezini prihranimo za konec).
  6. Sledijo kocke kuhanega krompirja.
  7. Posujemo z mozzarello.
  8. Raclette sir narežemo na majhne kocke, ki jih porazdelimo po krompirju.
  9. Kot zadnje pa dodamo še koščke natrganih zadnjih dveh rezin šunke.
  • Po vrhu posujemo s suhim rožmarinom.
  • Rob testa, ki gleda čez pekač obrnemo navznoter, čez sestavine in ga premažemo z mlekom.
  • Pekač z vsebino postavimo v prej ogreto pečico na 200 stopinj Celzija, na srednje rešeto, enakomerno gretje spodaj/zgoraj.
  • Pečemo 30 minut, po vrhu mora biti lepo zapečena, testo pa zlato rjave barve.
  • Pečeno vzamemo iz pečice in počakamo 5 minut preden jo razrežemo in ponudimo.
  • Krompirjevo pito ponudimo samostojno, ob solati, k mesu v omaki. Lahko jo uživamo tudi hladno.

 

Selmina kuhinja:  Krompirjev narastek

 

 

Pa dober tek!

Za Skrivnostno: Selma Bizjak, kulinarični blog Sladko Slane Brbončice

                             www.sladkoslanebrboncice.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.