Orehova panna cotta v čokoladni omaki

0 560

Tokrat sem klasično panna cotto nadgradila z malce bolj prefinjenim okusom. Dodala sem ji mlete orehe. Postregla pa v omaki iz mlečne čokolade.

Panacota: Selma

 

Izgleda slastno, vem! Sedaj pa še priprava:

Za 6 oseb potrebujemo:

500 ml tekoče smetane za stepanje, 100 g medu, 2 jž ruma, 60 g mletih orehov, 3,5 lističev želatine

za omako: 100 g mlečne čokolade , 100 ml tekoče smetane za stepanje

Priprava:

  1. Lističe želatine namočimo v hladni vodi (navodila na vrečki proizvajalca).
  2. Smetano in med segrejemo do vretja.
  3. Dodamo med in rum ter mešamo 10 minut.
  4. Smetana naj res počasi vre.
  5. Po 10 minutah odstavimo lonec s smetano s kuhališča in vmešamo ožete lističe želatine. Pazimo, da se želatina res razgradi.
  6. Nato vmešamo še mlete orehe.
  7. Smetana z mletimi orehi naj počiva 10 minut. Vmes nekajkrat premešamo.
  8. Kuhano panna cotto prelijemo v modelčke. Modelčke neprodušno zapremo in vsaj za 5 ur postavimo v hladilnik. Jaz po navadi pustim čez noč.
  9. Preden želimo Orehovo panna cotto postreči, pripravimo še omako iz mlečne čokolade.
  10. Čokolado nalomimo na manjše koščke.
  11. Smetano zavremo in prelijemo čez čokolado. Dobro premešamo, da se vsa čokolada lepo raztopi.
  12. Omako iz mlečne čokolade prilijemo na dno servirnega krožnika, dodamo panna cotto ter posujemo z mletimi orehi.
  13. Za užitno dekoracijo uporabimo jedrca orehov.

 

panna cotta: Selma

 

Prijetno sladkanje!

Za Skrivnostno: Selma Bizjak, kulinarični blog Sladko Slane Brbončice

                           www.sladkoslanebrboncice.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.