Žitarice z zelenjavo z žara

0 269

Sama sem velika ljubiteljica zelenjave. Rada jo imam skozi celo leto, a ko se prične sezona žara, mi je tako pečena najljubša. Počasi prihaja ta čas, ko bomo lahko zunaj pripravljali jedi na žaru, med drugim tudi zelenjavo, dokler pa še ni pravi čas, je pri meni doma aktualna žar plošča, ki jo segrejem na steklokeramični plošči štedilnika in jed opeče skoraj tako kot žar, le vonja ni tistega original.

Tokrat sem zelenjavo z žara pripravila v kombinaciji z mešanico petih žit; ječmena, pšenice, pire, ovsa ter dolgozrnatega riža.

Za 4 osebe potrebujemo: 320 g mešanih žit (uporabila sem mešanico petih žit), jajčevec, bučko, rdečo papriko, čebulo, strok česna, maslo, sol, mešanico mediteranskih zelišč

Priprava:

  1. Vso zelenjavo operemo. Če smo izbrali bio, potem lahko uporabimo tudi olupek pri jajčevcih in bučkah, drugače ju olupimo.
  2. Jajčevec, bučko in rdečo papriko narežemo na manjše koščke in jih na opečemo na žar plošči ali v ponvi.
  3. Rahlo solimo.
  4. Žitarice operemo pod tekočo vodo ter jih v slanem kropu skuhamo po navodilih proizvajalca.
  5. Odcedimo in speremo pod tekočo vodo.
  6. V ponev damo rezino masla, dodamo pečeno zelenjavo ter kuhane žitarice.
  7. Segrejemo in dodamo mešanico mediteranskih zelišč.
  8. Dobro premešamo.
  9. Ponudimo toplo, s parmezanom.
  10. Prav tako pa se prileže kot hladna priloga.

Dober tek!

 

žitarice  z zelenjavo: selma

 

Za Skrivnostno: Selma Bizjak kulinarični blog Sladko Slane Brbončice

                                www.sladkoslanebrboncice.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.