Zelenjavno – krompirjeve polpete

Selmina kuhinja

0 404

Verjetno so nam vsem bolj poznane mesne polpete. Prav tako pa lahko pripravimo njihovo zelenjavno ali vegetarijansko različico. Osnova za te zadnje je v mojem tokratnem receptu krompir, ki sem mu dodala še korenček, mini grah in rdečo lečo. Okus sem jim dopolnila s sesekljanimi lističi sveže bazilike. Da so bolj zdrave narave, sem jih pekla v pečici, če želite pa jih seveda lahko ocvrete v olju.

 

Za 12 mini polpet

Potrebujemo: 3 večje krompirje, 2 srednje velika korenčka, 4 jž mini graha, 4 jž rdeče leče, 6 lističev sveže bazilike, 1 jž sončničnega olja, sol, 1 jajce, krušne drobtine

Priprava:

  1. Krompir skuhamo v slanem kropu do mehkega, ga olupimo in ohladimo.
  2. Istočasno v drugem loncu, v slanem kropu, skuhamo na majhne kocke narezan korenček. Kuhanega odcedimo in ohladimo.
  3. Mlačen krompir pretlačimo kot za njoke. Dodamo korenček, grah, lečo in sesekljane lističe sveže bazilike.
  4. Pekač obložimo s peki papirjem. Pečico segrejemo na 200°C, enakomerno gretje spodaj/zgoraj.
  5. Solimo, prilijemo olje in z žlico rahlo premešamo vse sestavine.
  6. Z dlanmi narahlo oblikujemo polpete.
  7. Najprej jih povaljamo v razžvrkljanem jajcu in nato še v krušnih drobtinah.
  8. Pekač s polpeti damo v ogreto pečico, na srednje rešeto.
  9. Pečemo približno 30 – 35 minut.
  10. Proti koncu peke lahko vklopimo žar funkcijo zgoraj, da se polpete lepše obarvajo v zlato rumeno barvo.
  11. Postrežemo še tople. Kot prilogo ali samostojno ob solati ali omaki.

selma: polpete

Pa dober tek!

Za Skrivnostno: Selma Bizjak

-Oglasi-

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.