Spolni odnos med menstruacijo: Zakaj mu lahko rečete da (ali pa tudi ne)?

Foto: Pixabay
0 6,881

Mogoče ste kdaj pomislili na to ali pa se o ideji pogovorili s partnerjem. Vendar se še vedno niste upali. Ali pa mogoče spadate v drugo skupino in redno prakticirate “to” aktivnost?

 

 

Govorimo o seksu med menstruacijo, aktivnosti , ki nasprotno o že uveljavljenem mnenju, ni nujno “krvavo umazana”, kot se mogoče zdi. Poleg tega, pa spolni odnos med menstruacijo lahko prinaša tudi koristi.
Če ste vi in vaš partner pripravljeni na ta korak, ni razlogov, da se odpoveste spolnemu odnosu med menstruacijo.

 

Ginekologsporočajo, da je spolni odnos med menstruacijo zdrave ženske dovoljen in se doživlja kot popolnoma normalna spolna aktivnost in ne perverzija.  Vendar je treba vedeti, da tudi ta, kot seveda vsak drug spolni odnos, morata želeti oba partnerja. Za nekatere ženske je spolni užitek med menstruacijo povečan, in celo zmanjša menstrualne krče, včasih tudi glavobole. Obstajajo pa tudi nekatere manj pozitivne strani spolnega odnosa med menstruacijo. In to je večja verjetnost za prenos spolno prenosljivih bolezni. Še posebej je treba poudariti, da se tudi virus HIV nahaja v menstrualni krvi. 

 

View this post on Instagram

 

#ljubezen #calvinklein #valentinovo #darilo ##skrivnostna #strast

A post shared by Skrivnostna (@skrivnostna.si) on

UPORABA KONDOMA JE PRIPOROČLJIVA

Mensturalna kri prav tako vpliva na kislo okolje nožnice, in zato je pomembno med spolnim odnosom v času menstruacije, uporabiti kondom, da se prepreči poseganje v naravni PH nožnice in s tem tudi rodil. 
Uporaba kondoma je tudi nujna, če ne želite zanositi. 
Ginekologi opozarjajo, da je pri ženskah, ki imajo zelo kratek menstrualni ciklus večja verjetnost za zanositev. 
Poleg ostalih “stranskih učinkov” spolnega odnosa med menstruacijo, imajo nekatere ženske zaradi seksa med mesečnim perilom tudi močnejšo krvavitev, druge pa slabšo. Prav tako ostaja nerešeno vprašanje obolevanja za benigno endometriozo zaradi spolnega odnosa med menstruacijo.

ODOLČITEV, KI JO PARTNERJA SPREJMETA SKUPAJ

 
Kot smo že zapisali, seks med menstruacijo je odločitev, ki jo naj vsak par sprejme skupaj. Dobro je, da sami pretehtate vse pluse in minuse in precenite, če se želite spusiti v to avanturo. V primeru , da uporabljate tampone, nikakor ne pozabite pred skokom med rjuhe odtsraniti tampon. Položaj v katerem bo takšen seks najmanj “neurejen” in istočasno najudobnejši je misonarski položaj. V tem položaju bo, zahvaljujoč gravitaciji, tudi omejen dotok krvi.
In za konec, če še vedno razmišljate o razlogih “za” in “proti” spolnemu odnosu med menstruacijo, mogoče vači končni odločitvi pripomorejo pričanja žensk, ki pravijo, da so se zahvaljujoči tej aktivnosti vse dni v mesecu, še dodatno povezale s partnerjem.

 

Seks z mojim partnerjem v času mesečnega perila, je najino spolno življenje dvignil na popolnoma novo raven. V najinem primeru sva začutila, da popolnoma zaupava en drugemu, ne gledena vse. Je pa to tudi ena nova izkušnja.” 

 

Kot najstnici so mi govorili, da je seks med menstruacijo zelo nehigijenski. In ko sem odrasla, sem se tega dobro spomnila in zato morala to mentalno blokado sama pri sebi razčistiti, da bi se o tem lahko s partnerjem najprej pogovorila. Na začetku sva oba imela odpor do spolnega odnosa v teh dneh v mesecu, vendar enkrat ko sva se odločila in poizkusila, sem sama premagala odpor in se sprostila. Naju pa je to kot zakonski par tudi zbližalo.”
Seveda, ne bo prav vsak po prebranih pričanjih delil isto mnenje in navdušenje, zato je to popolnoma intimna odločitev vsakega para posebej.

 

Nihče vam ne more reči ali je prav ali ne, da ste tudi vi “teh” dneh spolno aktivni oziroma kako naj poteka vaše intimno življenje.

 

View this post on Instagram

 

Dobro jutro!! #selfie #ljubljana #hitim #faks #moda #skrivnostna

A post shared by Skrivnostna (@skrivnostna.si) on

-Oglasi-

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.