Pet prednosti hitre hoje zaradi katerih se vam izplača obuti teniske ne glede na to ali je zunaj sonce ali dežuje

Foto: Pixabay
0 5,876

Hitra hoja je brezplačna vadba, ki prinaša mnoge prednosti za zdravje. Odkrivamo nekaj razlogov, ki vas bodo prepričali zakaj se je dobro odpraviti na sprehod prav vsak dan.

 

1. Hitra hoja pomaga pri uravnavanju telesne mase
Hitra hoja je učinkovit način za odpravljanje odvečnih kilogramov ali pa vzdrževanje obstoječe telesne teže. Prav tako hitra hoja pripomore k razgibavanju celega telesa. Sprehod dolg 6 km na uro izgoreva od 240 do 250 kalorij, odvisno od vašega tempa hoje.

2. Izboljšuje zdravje celega telesa  
Raziskave so pokazale, da vsakodnevna telesna aktivnost izboljšuje celostno zdravje vašega telesa. Če se odločite za vsakodnevni daljši sprehod z hitro hojo, boste po določenem času opazili kako se je vaš slab holesterol znižal, medtem, ko se je dober dvignil. Hitra hoja je fizična aktivnost, ki zmanjšuje krvni pritisk in zmanjšuje tveganje za diabetes tipa 2.
Foto: Pixabay
3. Zmanjšuje stres 
En sprehod na dan, ki vključuje hitro hojo, zmanjšuje vsakodnevni stres. S tem, ko se odpravite na sprehod, se odmakrnete od okolja in situacij, ki vam pozvročajo stres, medtem, ko vas hitra hoja tudi sprosti. Med fizično aktivnostjo se sproščajo endrofini, ki sproščajo celo telo in zaradi katerih se boste počutili bolj pomirjeni in varni.
4.Krepi mišice in kosti 
Redna hitra hoja krepi zgornji in spodnji del telesa, mišice in kosti. Močnejše telo pa po drugi strani omogoča kvalitetnješe opravljanje vsakodnevnih obveznosti in večjo produktivnost.
5. Hitra hoja pripomore k top formi- popolnoma brezplačno! 
Če želite biti v top telesni formi, brez da bi zapravili denar za fitnes trenerje, je hitra hoja odličen način za doseganje cilja. To je aktivnost, ki vam istočasno omogoča raziskovanje novih kotičkov in  krajev.  Še bolje, če se odločite za hitro hojo do delovnega mesta, namesto vožnje z avtomobilom, ne samo, da boste izboljšali svojo telesno pripravljenost, ampak boste istočasno prišparali denar za bencin.

-Oglasi-

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si
Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.