Super ženska ali lutka v izložbi?

Foto: Pixabay
0 555

Po zelo dolgem času sem se vrnil v Slovenijo in se odpravil na TO-TO Šmarno goro. Po tem žledu je popolnoma spremenjena in tudi zelo nevarna, včasih je bilo pravilo, da si moral v visokogorje imeti čelado, danes pa je to potrebno na Šmarno goro.

 

Odlično so očistili poti, vendar drevesa so še vedno naslonjena drug na drugo, veje polomljene, ko bo naslednje večje neurje in deževje se bojim, da bo kdo kaj dobil na glavo. Zato s čelado na Šmarno, pa še kam.

 

Seveda, se vrsta sprehajalcev še vedno ni spremenila, veliko je tistih, ki jo uporabljajo, kot promenado… pokažejo izklesano telo, vrhunsko športno opremo… a sopihajo skupaj z mano. Opazoval sem moške in ženske, oboji so približno na enakem nivoju, vendar ženske so daleč pred moškimi v celovitem pristopu.

To so ženske z neko svojo kariero, visoko izobrazbo, ki pa hkrati skrbijo za svoj izgled, in so v top formi, vidiš jih povsod, na športnem terenu, na kulturni in družabni prireditvi… a večina same… in nekaj teh sem danes srečal. Nekatere so bile same, druge s partnerji oz. moškim spremljevalcem, ki pa nikakor niso sodili zraven.

 

Namreč takšna ženska, ki je na vseh nivojih TOP, potrebuje nekoga, ki mu bo sledila, nekdo, ki ima boljšo kariero, višjo ali vsaj enako izobrazbo, je boljši športnik, več zasluži, jo razvaja… skratka, da dosega vse svoje standarde, in še je svobodna. In potem sem se vprašal, koliko je takšnih TOP žensk in TOP moških… žensk je mogoče v Ljubljani 1000, moških pa v vsej Sloveniji 100.

 

Torej, kaj sedaj tem ženskam ostane, da znižajo kriterije, ali si občasno izmenjujejo teh 100 ali odidejo čez mejo oz. omrežijo tujca, ki pride kot TOP manager v Slovenijo.

Malo sem se poglobil v teh 1100 TOP modelov in v bistvu videl, da so vse zgradili zato, da bi bili všeč drugim, sebe so naredili filmske junake… svoje življenje so tako močno napolnili z aktivnostmi, da nimajo niti 5 minut časa, za oddih. Vedno so v tempu v skrbi za izgled… pazijo, da se o njih lepo govori…in to zahteva veliko energije, časa in denarja.

Ti naši TOP modeli, so prevzeli scenarij in zaigrali v filmu SODOBNEGA PRAČLOVEKA!

 

Ko pa pride trenutek, da stanejo sami ali se jim karkoli zalomi, se jim poruši cel svet in v tem filmu, kjer ni drugega scenarija, se popolnoma izgubijo.

 

V bistvu je njihov svet, kot svet izložbenih lutk, izdelani do popolnosti v neki navidezni zgodbi, da pritegnejo pozornost mimoidočih.

 

Tudi sam sem bil včasih taka voščena lutka, ki se je stopila, ker je bila preblizu Soncu.

 

Dragi moji, prelepo se lahko obdate, šele takrat, ko najdete svoje srce, ko veste, zakaj ste na tem svetu, ko odvržete vso breme… ko boste spoznali samega sebe in postali svoji gospodarji, potem bodo vse drage igračke, dobile uporabno vrednost, v nasprotnem primeru, pa je samo veliko breme.

 

 

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.