KDO JE VANESSA BRYANT, ŽENA PREMINULEGA KOŠARKARJA, KOBE BRYANT-a, LEGENDE, ZA KATERIM TE DNI ŽALUJE VES SVET

Foto: Ronald Martinez/Getty Images)
0 6,034

V nedeljo, 26, januarja, 2020 je svet pretresla tragična novica o helikopterski nesreči upokojenega Lakersa Kobe Bryanta in hčerke Gianne, ter preostalih 7 potnikov in pilota, na usodnem letu.

 

Ko se je tragična vest kot požar razširila po vseh medijih, je bilo naslednje vprašanje s katerim se je ubadal ves medijski svet: ali je med potniki tudi žena legendarnega košarkarja? In, ko so mediji potrdili, da žene Vanesse ni bilo na helikopterju, se je ves svet obrnil v molitev za žalujočo sporogo in tri hčerke.  Mi pa za vas razkrivamo kdo je javnosti precej skrivnostna ženska, ki je ljubila ter v zakonu preživela 20 let vzponov in padcev z legendo svetovne košarke?
Vanessa Marie (dekliško Laine) Bryant je moža spoznala leta 1999, kot srednješolka, ki je obiskovala zadnji letnik Marina High School v Los Angelesu. Usodno srečanje in ljubezen na prvi pogled se je zgodila v enem Hollywodskih studijev, kjer je Vanessa prišla na snemanje video spota. Takrat že znani košarkar Los Anegeles Lakersov, Kobe  Bryant, pa je tja zahajal zaradi svoje druge ljubezni, snemanja glasbe. Bryant je lepo Vanesso že po prvem srečanju povabil na zmenek. Nato je dekletu pošiljal šopke rož v šolo, po pouku pa jo čakal z avtom pred šolo in ji zelo javno tudi dvoril. Mladi Bryant in Vanessa sta se že v naslednjih pol leta zaročila, lepotica pa je zaradi invazije paparacev na srednjo šolo, bila primorana zadnji letnik končati dopisno, saj so kampus neusmiljeno oblegali helikopterji, ki so si želeli ekskluzivne fotografije srednješolke oziroma novega para.

Ko je Vanessa dopolnila 18 let sta se z 22-letnim Bryantom v prisotnosti prijateljev in odsotnosti njegove družine, ki se s sinovo izbiro ni mogla sprijazniti, 18. Aprila, 2001 poročila. Dve leti kasneje, leta 2003 se je mlademu paru rodila prva hčerka Natalia Diamante.
Kmalu po tem je sledila za par težka preizkušnja. Leta 2003, je 19 letnica, zaposlena na recepciji v hotelu The Lodge and Spa v Edwards, Colorado, košarkarja obotožila spolnega napada oziroma posilstva, ki naj bi se zgodil dan pred operacijo kolena, zaradi česar je Black Mamba, kot je sam sebe poimenoval košarkar, tudi najel sobo v tem hotelu. Začel se je proces zasliševanja in obtožnice, ki so jo pripravljali tožilci zvezne države Colorado. Primer je vodil v obtožbe katere bi Bryanta lahko za zapahe poslale doživljensko. Medtem, ko je takrat že zelo uspešni košarkar priznal, da je spolni odnos imel in varal svojo mlado ženo, je obtožbe o posilstvu zanikal. Pripravil je novinarsko konferenco na kateri ga je podprla tudi Vanessa in ženi namenil besede opravičila in velike ljubezni, ter se pokesal za prešuštništvo in težave v katere je spravil ne samo sebe, ampak celotno družino.
Po dolgih zasliševanjih in dogovorih, je mlada ženska pristala na poravnavo v civilni obtožbi izven sodišča, od Bryanta pa zahtevala javno opravičilo. Javnost nikoli ni izvedela, koliko milijonov je poravnava stala Bryanta, ki se je javno opravičil, vendar nikoli priznal krivde. Tožilci tako niso imeli več primera, saj se je dekle odločilo, da ne bo pričalo na kazenskem sodišču. Točno osem mesecev po incidentu, se je mučen proces leta 2004 končal, Bryant pa je nadaljeval z igranjem košarke pri Los Angeles Lakersih. In postal še boljši igralec, ter s časom povrnil vse sponzorske pogodbe, ki jih je ob obtožbah izgubil.
Vanessi in Bryantu je po opustitvi obtožb, ostalo, da zakrpata zakon za vrati lastnega doma. Edini komentar prevarane Vanesse v tem obdobju je bil, da bosta zakonske težave zakonca reševala sama v okviru svojega zakona, saj ona verjame ,da mož ni zakrivil posilstva. Sledil je velik osem karatni in štiri milijone vreden redek roza diamant, ki ga je Bryant kot opravičilo, po obtožbah mladega dekleta, podaril ženi. Javnost, pa ni vedela, da je v tem težkem obdobju konec leta 2004 bila Vanessa tudi noseča z njunim drugim otrokom in zaradi ogromnega stresa na začetku leta 2005 splavila, za kar je, kot je kasneje medijem priznal sam Bryant, krivil sebe.
In kmalu je sledila ponovna sreča v družini Bryant, saj se je 1. maja leta 2006 paru rodila druga hčerka Gianna Maria-Onore Bryant, ki je rasla v očetovo naslednico, saj je igrala košarko in pokazala velik talent in voljo do treninga, kar je izjemno veselilo očeta, ki je z njo obiskoval košarkarske tekme, jo treniral na svoji Mamba športni akademiji in opeval kot naslednico njegovega velikega imena. Javnost je deklico imenovala Gigi, oče pa je nekaj tednov pred smrtjo vložil zahtevek za zaščito imena Mambacita, ki ga je nadel mladi naslednici.

Leta 2011 so ponovno rumeni tisk polnile novice o morebitni ločitvi slavnega para, saj je Vanessa vložila zahtevek za ločitev v katerem je za razloge navedla nepremostljive razlike. TMZ je istočasno poročal, da je ponovno uspešni Bryant skakal čez plot in, da je Vanessi prekipelo. Par je nekaj časa živel ločeno. Vanessa je v ločitvene papirje podala zahtevek za skupno skrbništvo in delitev več kot 500 milijonov skupnega premoženja, saj par nikoli ni podpisal predporočne pogodbe. Vendar je ljubezen in predanost družini zmagala, saj se je slavni par ponovno odločil potruditi in premagati težave ter leta 2013 preko socialnih medijev oznanil, da je uspel premagati nesoglasja in da nadaljuje skupno pot. Po tem sta se jima rodili še dve hčerki: leta 2016 Bianka Bella Bryant in leta 2019 Capri Kobe Bryant. Nobena skrivnost pa ni bila, da si je Vanesa strašansko želela sina, kar je v enem od intervjujev potrdil tudi sam Bryant. Sam je rekel,da popolnoma uživa v vlogi očeta deklic, da pa verjame, da si žena Vanessa želi sina, ki bi ga razvajala kot pravega “maminega sinčka”.
Ko so le 18 dni pred tragično nesrečo, Bryanta v podkastu All the smoke vprašali, kako je zakoncema uspelo ohraniti zakon in premagati vse vzpone in padce, je Kobe odgovoril : “Skrivnost je v tem, da sva predana in zavezana družini. Sva tudi zelo tekmovalna in prav to naju je tudi gnalo da dokaževa, da zmoreva in, da bova uspela. Najina vztrajnost in pripravljenost reševati težave. Tudi zelo neprijetne stvari. Midva to zmoreva in to je vsa skrivnost.”
Malo ljudi ve, da sta imela Vanessa in Bryant dogovor, da na helikopterju nikoli ne bosta istočasno in na žalost se je izkazalo, da je tako res bolje. Zdaj Vanessi, ki je pri komaj 37 letih ostala vdova in brez 13 letne hčerke Gigi, ne preostane drugega, kot da ostane še naprej močna ženska. Tolaži se lahko s spoznanjem, da je legendarnemu košarkarju bila dobra in zvesta žena, predana njuni družini in njunemu 20 let dolgemu zakonu.

Kobe Bryant nikoli ni pozabil izpostaviti kako rad ima svojo družino, da mu je le ta najpomembnejša in kako ponosen je na podporo ter notranjo moč svoje lepe žene, brez katere mu ne bi uspelo biti to kar je.

 

SHAQ O SMRTI KOBE BRYANTA:

Foto Getty Images
Avtor/Izvor Skrivnostna.si
Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.