-Oglasi-

Tudi trgovke in trgovci imajo pravico preživljati nedelje s svojimi družinami

Nedelja je končno prost dan za vse! Hvala v imenu vseh trgovk in trgovcev!

0 115

Zaprli smo jih…trgovine. Od danes so po večini zaprte vse, razen nekaj z zakonom določenih izjem.

Ljudje smo se navadili, da nam je vse vedno na voljo. Ne preverjamo več kaj potrebujemo, včasih sredi kuhanja ugotovimo, da nečesa nimamo in nato hitro skočimo do trgovine. Morda se je ta razvada malce umirila v prvem valu COVID-19, a smo hitro spet napolnili trgovine in trgovske centre tudi ob nedeljah. Ponovno prihaja preizkušnja za nas. Malce več planiranja, mal več druženja z osebami, ki naj bi nam pomenile največ.

Verjetno pa si vsi ne dovolite vzeti nedelje, ki jo preživite z družino, pa naj bo v trgovskem centru, doma ali pa nekje v naravi. Uživate v druženju z osebami, ki jih imate najraje, se igrate z otroci in dan prehitro mine. Trgovke in trgovci si tega  po večini niso mogli privoščiti. V večini so bile trgovine odprte do 15 ure in preden so pričeli svoj nedeljski dan, je bilo že pozno popoldne. Si predstavljate kaj vam ostane od zimske nedelje, ko je ob 17h že trda tema? Ne prav veliko, kajne? Priprave na nov delovni dan, pregled vseh nalog za šolo, morda likanje, priprava večerje in dneva je konec.

Danes, drage dame, vse, ki vam danes ni bilo potrebno v službo, si privoščite pravo nedeljo. Uživajte v nedelji, mi pa vam obljubljamo, da bomo prilagodili svoje nakupovalne navade, da vam nedelj ne vzamemo več. Nikoli več.

Naj bo nedelja gospodov dan za vse! Amen!

Za Skrivnostno: Metka V

-Oglasi-

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.