Dr Milan svetuje

Recepti ljubezni

0 394

V naše uredništvo se je oglasil gospod Ivan iz Grosuplja s sledečo težavo:

Že dalj časa z ženo živiva, kot tujca pod isto streho. Načeloma je vse ok, kot dva prijatelja sva, ki se usklajujeva glede terminov, hišnih opravil in kam bova šla. Že dolgo ni več nobene kemije, vse je tako pusto. Ali je sploh še mogoče, da zaživiva, kot sva nekoč?

Ivan iz Grosuplja

dr Milan odgovarja:

Kot je bilo, zagotovo ne bo več, kajti časa ne moremo zavrteti. V začetku je nabrž bila privlačnost, vendar na tem nista nič naredila, v bistvu sta nekaj naravnega in lepega uničila. Vendar nič ni izgubljeno.

Če so občutki obstajali, jih lahko vedno obudita. Vendar je to garanje, kot vrhunski športnik, ki je bil dolgo poškodovan; še vedno obstaja možnost, da postane spet vrhunski, vendar z veliko večjim naporom. Telo ima spomin in se bo počasi spomnilo starih »občutkov« in mišice se bodo ponovno razvile. Enako je s čustvi, ponovno se bodo obudila.

Vendar: Najprej morata vsak sam začeti čutiti, predvsem če je vaša ideja, da želite nekaj več, potem začnite obujati čustva pri sebi, predvsem razbijte dnevno rutino, da bo žena v vas začutila moško energijo. Tako boste v njej premaknili »žensko«. Nato pa se morate pričeti pogovarjati, kaj čutite, o čustvih, kako doživljate stvari… predvsem pa biti odločni! In s vztrajnim delo, bosta ponovno sijala. Čustva najprej obudita, potem, pa jih s komunikacijo oživljata in ohranjata.

Za Skrivnostno odgovarja: Dr Milan Kranjc

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.