-Oglasi-

INTIMNA NEGA

Foto: Pixabay
0 4,152

Do nedavnega mi intimna nega, ki bi jo privoščila sebi ni predstavljala nobene pozornosti ali zahtevnega obreda.

 

Kljub nenehnim težavam sem le te blažila z obiskom lekarne in občasnega obiska ginekologa. Tabletka, dve, tri in bila sem dobra za nekaj časa. Da bi se spravljala v neke stroške zaradi tega oziroma zapravila za kaj več od nakupa intimnega mila mi ni prišlo na misel. Raje sem si kupila novo ličilo ali kaj podobnega. Razen seveda brazilska depilacija, le ta je bila nujna in zanjo sem z lahkoto odštela kolikor  je bilo pač potrebno. 

 

Premik v meni se je zgodil, ko sem prestopila 30 leta in začela ukinjati vnos vseh kemičnih izdelkov na svoje in v svoje telo. Vmes sem postala mama in ravno tako nisem želela uporabljati nobenih izdelkov z kemikalijami za svojo hči. Zatorej je najina kopalnica skoraj prazna. Vse kar potrebujeva vzamem iz kuhinje.

 

Soda bikarbona, sol , med in temu podobne surovine. Zataknilo se mi je pri intimni negi in še povečanim težavam na intimnem predelu. Kljub nadobudnemu iskanju nisem našla ničesar primernega, zato sem s pomočjo družine, starega ruskega recepta, znanja različnih strokovnjakov in raziskovanja ustvarili prvo naravno intimno olje za nego in ohranjanje zdravih intimnih predelov. Ko sem na lastni koži izkusila pozitivne spremembe in ponovno povezavo, ki sem jo izpostavila s svojo nožnico, je ob tem moje navdušenje do intimnih predelov raslo in raslo. Začela sem iskati knjige na tovrstno temo, ravno tako me je spodbudilo raziskovanje pomena ženstvenosti, seksualnosti, povezave z lastnim telesom itn. Skoraj prva knjiga, ki sem jo dobila v dar od sestre  in sem si jo močno želela me je pričakala pod Božično jelko. Mislim,da sem jo »pogoltnila«  v dveh dnevih.

 

Eno zanimivo spoznanje, ki se mi je porodilo ob branju te knjige, ki piše tudi o tem, kako so ženske že stoletja nazaj skrbno skrbele za svoje nožnice in eden od primerov je, da so za to uporabljale tudi kumarice. Olupile so jih in nato z njimi nežno čistile nožnice saj imajo kumare antiseptične učinke. Pa sem pomislila : “Joj, si ne predstavljam, da bi šla jaz zdaj v veleblagovnico in kupila kumarico polno pesticidov in kemikalij,  ter jo olupljeno vstavila notri.  

Mislim da bi mi  moja kar odpadla!” ☺ Malce za šalo in malce zares.

 

Do sedaj sem imela privilegij prebrati kar nekaj tovrstnih knjig in ni nujno, da se z vsem napisanim strinjam, vendar veliko več novega pa vseeno izvem in v razmislek dobim več informacij . 

Naučeni smo, da naša nožnica ne potrebuje posebne nege in da se čisti sama. Trdno verjamem, da je naše telo pametnejše od nas in da je najbolj popoln biološki sistem. Vendar sodobni stil življenja žal ni več blag predvsem do našega intimnega predela, kot tudi vsega ostalega v našem in na našem telesu. Naše babice in mame niso imele in še vedno nimajo niti približno enakih težav kakor jih imamo me sedaj, posebaj mlajše generacije. Predvsem zaradi prepogostega umivanja, uporabe sintetičnih oblačil, agresivne kozmetike,uporabe vložkov in tamponov ter trenda nošenja tanga spodnjic, ki so sodobni strup za našo nožnico.

 

View this post on Instagram

 

Li Quandisa intimate oil is like gold for your #yoni 🧡 PRECIOUS 🥰🥰 while 75% of women will get at least one yeast infection in their lifetime, up to 8% get more than four a year. recurrent yeast infections are a thing, y’all. and it’s time for that to change. use li Quandisa Everyday Oil to keep those yeast infections at bay – ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #luxuryintimate #intimatehealth #intimatehygiene #natural #intimateproducts #everydayrutine #naturalcosmetic #love #intimateoil #vagina #vaginadryness #vaginalsmell #yoni #yonihealth #yoniwash #yonioil #yonilove #loveyourbody #mybodyisatemple #feelsexy #feelfresh #nourishingoil #goldbottles

A post shared by Luxury intimate-Li Quandisa® (@luxuryintimate_official) on

V razmislek: tanga spodnjice se med našo hojo premikajo in tako lahko prenašajo vse bakterije iz anusa v nožnico! 

 

Tudi vsaka odprtina na našem telesu ima svojo zaščitno barijero in me še tisti mali gozdiček ki čuva našo nožnico  pred vdorom bakterij tako nadobudno odstranjujemo.

Prijateljica me je prosila naj vam omenim še , da moški ki pričakujejo tako urejene ženske intimne gozdičke, naj najprej tudi sami poskrbijo za svoje, saj  nam ravno ni do nenehnega  nitkanja zob z njihovimi dlakami  ☺

 

Torej danes mi nega in povezovanje z mojo intimnostjo in intimnimi predeli predstavlja pomemben del dnevnega rituala.

Foto Pixabay Instagram
Avtor/Izvor Skrivnostna.si
Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.