UVOD V TANTRIČNO DELAVNICO

0 6,121

Danes sem se prvič udeležila uvodne predstavitve za tantrično delavnico. Kaj naj pričakujem nisem vedela?

 

Predvsem zaradi tega, ker kaj piše v knjigah je eno, medtem ko je praksa, se razume, nekaj drugega. Nekako se mi je zazdelo, da je to bolj delavnica za par in da sam tam nimaš kaj delati (kar se je izkazalo za zmoto ) zato sem prosila svojo najboljšo prijateljico naj se mi pridruži.

 

Prijateljico sem prosila, ker vem, da so ji te zadeve zanimive kot tudi zaradi tega, da ne bi tam izpadla kot kakšna osamljena “psihopatka”. Seveda se je tudi tokrat kot že večkrat, izkazalo, da je bilo moje razmišljanje popolnoma zmotno.

 

Dvorana je pokala po šivih. Razmerje moških in žensk je bilo skoraj izenačeno, najbolj presenetljivo pa dejstvo, da ni bilo niti polovica od tega parov. Tako se je začel uvodni del razlage samega pomena Tantre. Tantra, kot temelj sam, pomeni pretok naših energij skozi čakre kot seveda tudi blokade, ki nastajajo na čakrah, zaradi naučenih prepričanj o tem kaj je prav in kaj narobe, kaj je sramotno in kaj ne, sprejemanje lastnega telesa in sexualna energija, ki je naša primarna energija…. Čistka se začne z raznimi dihalnimi vajami, uravnavanjem oziroma čiščenjem čaker, da bi naša energija lahko nemoteno stekla, kasneje pa temu sledi samo sprejemanje.

 

Sledile so tri praktične vaje kot rahel prikaz česa se bomo dotikali v naslednjih mesecih.

 

Prva vaja je bila dihalna kjer smo lahko začutili svoje telo v popolnosti.

 

Druga vaja je bila zanimivo-sladka. Vsak je dobil košček čokolade v roko in nato smo korak po korak vključevali vseh svojih 5 čutil. Prvo smo čokolado vizualno poželjivo gledali, nato smo jo ovohavali z zaprtimi očmi, sledili so dotiki ustnic , kasneje polzenje jezika po njej in njenih robovih in šele ko smo prišli do skrajne točke poželenja smo jo smeli dati v usta…brez grižljanja smo jo morali pustiti, da se nam raztopi v ustih, ob tem pa še glasovno pospremiti ta užitek.

 

Resnično zanimiv pristop, saj v današnjem času le redko hrepenimo po čem, in si ko to dobimo nato vzamemo čas za ta užitek. Sladkega res ne maram, moram pa reči, da sem ob tej izkušnji kar uživala. Tako sem se odločila, da bom hrano od tega trenutka dalje jedla drugače in ravno tako poizkusila običajne užitke prenesti v druge aspekte svojega življenja.

 

Tretja vaja je zahtevala poiskati partnerja in klub temu, da sem jaz že pripeljala svojega je bila prijateljica napačnega spola. Tako sem se obrnila k najbližjemu moškemu in čakala na navodila. Oba v lotus položaju kjer so se nama stikala kolena, moja desna roka je bila položena na njegovo srce objeta z njegovo levo roko in obratno.

 

Zaprte oči, dihanje in čutenje druge osebe. Zelo težko pojasnim svoje občutke nelagodja, ko sem imela neznanca tako blizu svojega intimnega prostora in se ga povrhu še dotikala. Na kar smo morali odpreti oči in se en drugemu zazreti v oči za kar nekaj minut..meni se je zdelo kot da to “ gledanje “ traja ure. Kako pozabljen proces, da se resnično nekomu zazreš v oči in ga tako intimno začutiš. Sama sem imela kar nekaj težav na začetku, saj mi je bilo zelo neprijetno in nerodno, zato mi je pogled uhajal v tla. Vendar mi je na koncu le uspelo zadržati ta očesni kontakt.

 

Tako se je moje čutenje iz popolnoma nezanimivega moškega po nekaj minutnem očesnem stiku popolnoma spremenilo, saj se mi je naenkrat prikazal kot lep, ljubeč in povezan z menoj. Kasneje sva se objela in kljub navodilom je bil to pristen objem. Ta vaja odlično deluje za partnerja, ki se ne slišita ali sta v prepiru. Zelo toplo jo priporočam.

 

Sama pa sem hvaležna za izkušnjo in se že veselim nadaljnjega spoznavanja sebe in svoje sexualne energije.

Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.