VEGETERIJANSKA SOLATA S PIRINIMI TESTENINAMI

Foto: Pixabay
0 4,735

VEGETERIJANSKA SOLATA S PIRINIMI TESTENINAMI

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • 500g bio pirinih peresnikov
  • 1 rumena paprika narezana na kocke
  • 50g praženih sončničnih semen
  • pol šopka bazilike
  • 50g rukole
  • 50g parmezan sira, naribanega

MARINADA:

  • 10 razpolovljenih češnjevih paradižnikov
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • pol čajne žličke soli
  • 40ml belega vinskega kisa
  • 50ml biološkega oljčnega olja
  • 350ml paradižnikove omake za testenine

PRIPRAVA:

Peresnike skuhamo po navodilih in jih odcedimo in prihranimo nekaj vode v kateri so se kuhali. Vse ostale sestavine za marinado zmešamo in dodamo še toplim peresnikom, ki jih nato ohlajamo 30minut. Med ohlajanjem jih vmes občasno premešamo in če postanejo presuhi, jim dodamo nekaj vode v kateri so se kuhali. Na koncu primešamo še papriko, sončična semena, baziliko in rukolo ter posolimo in popopramo. Solato postrežemo v servirno skledo in potresemo z naribanim sirom.

DOBER TEK!

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.