VPRAŠALI SMO ESTETSKEGA KIRURGA

0 5,778

Na tuji televizijski postaji E Chanel spremljamo oddajo Botched, v kateri se posamezniki zaradi napak pri lepotnih operacijah obračajo po  pomoč k strokovnjakom.

 

Zanima nas, koliko posameznikov se zaradi napak oziroma slabo ali površno opravljenih posegov obrne na vas po pomoč?

Kaj glede tega opažate ?

Cilj vsakega estetskega posega je zadovoljstvo in sreča pacienta. Vsi se srečujemo s primeri, kjer ta cilj ni izpolnjen. Razlogov je več. Poseg je lahko opravljen brezhibno in tak tudi rezultat a pacient z njim, zaradi slabe komunikacije s kirurgom pred posegom, ni zadovoljen.
Slab rezultat je lahko posledica bioloških značilnosti posameznika in nepredvidljivega celjenja. Lahko gre za nepričakovane anatomske različice, zamolčane predhodne posege, neustrezno pripravo na poseg, naključje, smolo in nenazadnje pomankljivo znanje ali celo malomarnost kirurga.

 

Glede na stalni trend naraščanja esteskih posegov je tudi tovrstnih primerov vedno več in zgodi se, da razlogov za nezadovoljiv rezultat ne moremo pripisati drugemu kot slabi strokovni podkovanosti kirurga. Izbira kirurga lahko pomebno vpliva na izzid in varnost posega. Z izbranim kirurgom morate vzpostaviti pošten odnos in mu pred posegom v celoti zaupati.

 

 

Vaš kirurg naj bo zdravnik, ki je ustrezno izobražen in izkušen. Imeti mora dobre rezultate in spoštljiv odnos do svojih pacientov in ostalih ljudi. Do neke mere boste večino naštetih lastnostih lahko ocenili ob pregledu ali posvetu, zato je smiselno, da pregled opravite pri večih kirurgih in izberete tistega v čigar rokah se boste počutili najvarneje. Ljudje radi upamo in zaupamo še posebej, če so na vidiku kašne bližnjice ali prihranki,  a vedeti moramo, da kar se sliši neverjetno dobro je največkrat le prvo.

 

as. Peter Zorman, dr.med.

       Zdravnik, plastični in estetski kirurg
                   + 386 41 340 280
       PLASTIČNA KIRURGIJA ZORMAN
               www.plasticna-kirurgija.si

 

Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.