Vsi iščejo odgovore za svoje težave zunaj sebe

Foto: Pixabay
0 4,478

Malokdo premore toliko odgovornosti za svoja dejanja, da se pogleda v ogledalo in sebi reče: TI SI SAM SEBE pripeljal do te situacije kjer se trenutno nahajaš. Ti si sam sebe dal v to situacijo, ker to rabiš , da odrasteš, da se naučiš , da vidiš in da slišiš.

 

Najlažje je iskati krivce in odgovorne zunaj sebe ampak to je korak nazaj , od začetka, spet enaka izkušnja . Ponovi vajo.

 

Hodimo v hišici od polža… spirala… Fibonaccijeva sekvenca… pot naprej je le takrat, ko nadgradimo sebe z izkušnjo in svobodo…ampak odgovorno svobodo. Vsak korak naprej je spoznanje sebe in naš odziv na situacije, ki se nam dogajajo. Korak nazaj je ustvarjanje mišljenja o drugih in reagiranje s prelaganjem krivde na druge … skratka pustimo živeti in živimo…

Foto: Pixabay

Reševanje naših (težavnih) izkušenj se lotimo tako , da analiziramo sebe in ne druge. Ogromno sporočil dobimo iz simbolov okrog nas, nekaj nas zagotovo zaznamuje, sporočila iz narave, okolja, fizično materialni svet, povezave z ljudmi, odnosi v družini. Ravno te povezave ponavadi ljudje obsojajo, ker ne vidijo širše slike, da vsak posameznik, ki prehodi določeno pot z nami, nas nekaj nauči o nas samih. Mi smo ogledala, nihče ni kriv za odsev, katerega vidimo, pa nam ni všeč. Sami smo kreatorji svoje sreče. Nobena situacija v življenju nas ne more uničiti toliko kot misli katere ustvarimo v svoji glavi.

 

Ne igrajmo žrtve v okoliščinah katere smo si sami ustvarili. Nihče ni kriv za naše počutje razen nas samih, nihče ni odgovoren za naše življenje samo mi sami.

 

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.