Za moške zelo pomembna zadeva med seksom, ki bo še posebej všeč nam ženskam

Foto: Pixabay
0 5,794

Mnoge raziskave so pokazale, da so moški ti, ki v 95% doživijo orgazem med spolnim odnosom, medtem ko se med ženskami ta odstotek giblje med 50 in 70%.

Istočasno, se nekatere ženske pritožujejo, da je moškim napomembnejši samo njihov užitek, medtem, ko jim je zadovoljitev partnerice nepomemben. No, resnica je drugačna. Šeprav, obstajajo tudi moški, katere ni briga, če je ženska uživala v spolnem odnosu, je večini njih orgazem partnerice še kako pomembe.
Novinar Michael Castelman, ki že več kot 40 let odgovarja na vprašanja o seksu, pravi, da je eno najpogostejših vprašanj, ki mu jih ga zastavljajo močki prav vprašanje : Kako naj pomagam svoji partnerici, da doživi orgazem?. 

 

Poleg tega, je skrb moških tudi ta, da erektilno disfunkcijo, velikost spolnega organa ali njihove težave povezujejo z možnim dejavnikom, ki je povezan z užitkom partnerice. Resnica pa je, da imajo te težave veliko manjši vpliv na sekusalno zadovoljstvo ženske, kot to verjamejo moški. Se pravi, je zaključek v tem, da mnogi moški pravzaprav skrbijo za svoje partnerke oziroma njihov orgazem in to mnenje je nedavno tudi potrdila novejša raziskava, ki so jo izceldli na Michiganski Univerzi v ZDA. Raziskovalci so na univerzi naključno med 810 moških razdelili dve erotični zgodbi in jih prosili, da jih preberejo.

 

V eni od zgodb je ženska doživela orgazem, v drugi pa ga ravno nasprotno ni doživela. Po prebiranju zgodb, so raziskovalci zaprosili vprašance, da ocenijo lastno moškost in seksualno samozavest. Tisti, ki so prebrali zgodbo v kateri je močki popeljal žensko do vrhunca, so si dali veliko boljše ocene, od tistih, ki so brali zgodbo brez orgazma. Raziskava je potrdila, da moški cenijo svojo udeležbo pri ženskem orgazmu.

 

Realen zaključek nakazuje na to, da je najpomembnejše, da oba partnerja ozavestita, da noben nobenemu ne daje orgazem. Doživljanje vrhunca je podobno smehu. Komiki niso osebe , ki nas kar nasmejijo. Oni nam pomagajo izraziti emocije, ki so v nas. 
 
In isto velja za orgazem oziroma vrhunec. Partner partnerju lahko olajša proces , vendar se brez lastne želje ne zgodi nič. Zato se ne sramujte in ne krivite za nič. Pogovarjajte se o odnosu, o spolnem odnosu, vprašajte partnerja oziroma partnerico kaj si želi oziroma povejte kaj si želite.
Prav tako, kot je ženski orgazem ključen za partnerjevo samozavest, je prav tako ženska seksualna samozavest povezana z moškim orgazmom.

 

 

Nemški raziskovalci so o orgazmu izprašali 240 žensk in več kot pol jih je ocenilo, da je tudi za njih zelo pomemben užitek partnerja in da jim ta prinese osebno zadovoljstvo.

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.