Zakaj moški potrebuje žensko?

Foto: iStock
0 2,096

Morda kot moški preveč zaščitniško gledam na ženske, ker se zavedam, da so bile tisočletja zatirane.

 

Včasih imam občutek, da bi moral kar vsaki ženski odslužiti vse prekletstvo, ki smo ga moški storili ženskam. A se v tistem trenutku zavem, da ne morem in da ne smem gledati nazaj. Pogledam lahko samo naprej ‒ kaj lahko sedaj naredim za ženske.

 

Bolj ko sem se skozi življenje trudil ustreči ženskam, popravljati napake drugih moških, slabše sem pravzaprav delal sebi in njim, saj nikomur nisem nič dolžen, da bi moral karkoli popravljati.
V nekem določenem trenutku sem uvidel, da ženske v resnici nič ne potrebujejo. Samo pustiti jih moramo, da so samosvoje, da lahko živijo točno to, kar čutijo, brez slabe vesti …

Da se ta agonija do žensk ne bi ponavljala, je treba začeti učiti moške, kako gentlemansko delati z ženskami, kako jih spoštovati in kako jih razumeti … Osnova pa je, da postanejo zadovoljni sami s sabo, da tega slabega počutja ne prenašajo na nasprotni spol.
Če bi z vidika energije pogledal na moškega in žensko, bi lahko dejal, da je ženska kaos in moški red. Zato moški potrebujemo žensko, da nas premika, usmerja … Ženske pa moškega, da si odpočijejo, da vedo, v katero smer je treba iti.

 

Moški smo zelo preprosta bitja. Ali dolgočasna, bi rekle ženske. Čeprav znamo včasih tako zakomplicirati stvari, da nam ne more pomagati niti Damoklejev meč.

 

Povprečen moški misli, da se pač mora poročiti ali biti z žensko, ker je tako v navadi. Na žensko gleda kot na osebo, s katero bo nadaljeval človeško vrsto in zadovoljil svoje osnovne potrebe. In tukaj se po navadi konča širina moškega pogleda na ženske.

 

A ženska je toliko več ... Odnos z njo je lahko nekaj najbolj čarobnega, kar je moč doživeti v tem svetu.
Odnos med moškim in žensko je veliko globlji in bistvo zveze je popolnoma drugje. Moški smo precej bolj statični in dolgočasni, vendar če želimo v življenju napredek, če želimo čutiti, da življenje obstaja, potrebujemo ženske. Ženske nas s svojo energijo pomikajo naprej. Našemu življenju dajejo dodano vrednost. Življenje nam naredijo polno, popolno. Zavedati se začnemo vsakega trenutka.
Ob njih sploh dobimo občutek, da živimo. Moški prav ob ženski dobi smisel živeti.
Ta občutek je nekaj, kar v pravljicah imenujejo čarovnija. Brez žensk ni napredka v moškem življenju.
Foto iStock
Avtor/Izvor Milan Kranjc
Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.