-Oglasi-

Adventni čas, najlepši čas v letu

0 655

Leto, ki se poslavlja, si ga bomo z zagotovostjo zapomnili. Ko smo 1.1.2020 vstopili v letošnje leto, nihče ni pričakoval leta, kakršno je že skoraj za nami. Leto, ki se poslavlja, je bilo edinstveno in vsi si želimo, da se ne ponovi nikoli.

Prihaja veseli december, in tudi ta bo povsem drugačen, a vseeno bo ta iskrica pričakovanja, iskrice v otroških očeh ostale in nam polepšale zadnje dni napornega in drugačnega leta. V nedeljo je že prva adventna nedelja.

S prvo adventno nedeljo, prižgemo prvo svečko, svečko upanja in vere. K nam prihaja točno to, kar vsi potrebujemo. Ni potrebno, da verjamemo v boga, vera je vse kaj drugega. Upanje in vera predvsem vase.

Z drugo adventno nedeljo prižgemo drugo svečko, ki simbolizira mir. Osredotočimo se nase, vsaj decembra odložimo jezo, krivdo, zamere, frustracije in si privoščimo mir v srcu in duši. V tem trenutku so pomembni lepi trenutki v krogu svojih najdražjih, zdravje, sreča in veselje.

Tretja svečka na adventnem venčku simbolizira ljubezen. Pravijo, da ljubezen poganja svet, ne glede na to, o kakšni ljubezni govorimo. V mesecu decembru smo ljubezen pripravljeni še bolj deliti ljubezen z drugimi. To lahko še nadgradimo in poklonimo kako malenkost brezdomcu, sprehodimo psa iz zavetišča, starejši sosedi prinesemo iz trgovine, pa se bi lahko naštevala. Najlepše pri dajanju ljubezni je prav v tem, da sami pridobimo največ.

Četrti adventni teden je teden radosti. Tik pred božičem prižgemo zadnjo, četrto svečko, ki nam nosi radost. Priprave na Božič so na vrhuncu, morda izdelava voščilnic, daril z družino, čarobnost je v zraku na vsakem koraku. Začutite radost in delite svoje veselje.

V tem decembrskem času, ki smo ga v zadnjih letih spremenili v čas zapravljanja, smo pozabili na tisto, kar je res pomembno. Čas, ko smo srečni, nasmejani, ko spustimo vso negativo in le uživamo, pa čeprav si ne moremo privoščiti dragih daril. Včasih paketek domačih piškotov prinese večjo srečo kot nekaj na hitro kupljenega, ne glede na ceno.

Poigrajte se doma kot družina, bodite izvirni in ustvarile čudovita domača in personalizirana darilca. Babici, ki ima sladkorno lahko pripravite piškote, ki si jih lahko brez greha privošči. Z otroci naredite čudovite medene hiške, z unikatno otroško poslikavo, notranjost pa napolnite z malimi medenjaki. Specite male potičke, pripravite Teranov liker za moške. Idej je ogromno. Kaj nas pri tem najbolj bogati? Skupno ustvarjanje, iskrice v otroških očeh, kvalitetno preživet čas, brez hitenja, jeze, zadiranja in slabe volje.

To je čas, še posebej letos, ko se lahko vrnemo na začete, na preprostost, na uživanje ob malenkostih, ki nam napolnijo srce. Zdaj pa akcija in hitro v izdelavo prav vašega unikatnega venčka, četudi je svečka postrani, ker jo je otrok tako postavil.

Čarobnost je v zraku, začutite jo.

 

Za Skrivnostno: Metka V

 

 

-Oglasi-

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.