-Oglasi-

Kaj predstavljajo štiri sveče na adventnem vencu?

Foto: Pixabay
0 7,015

Čas adventa je čas priprave za praznične dni in Božič. Vsaka adventna svečka in s tem tudi vsak teden adventa v sebi skriva določeno simboliko,ki nas opominja na to kaj bi bilo dobro začutiti v teh prazničnih tednih.

Ne glede na to ali smo krščani ali ne, advent prinaša priložnost, da bolje spoznamo sebe.

Kakšen pomen prinaša vsaka adventna sveča?

Prižiganje prve svečke na prvo nedeljo v decembru simbolizira upanje in vero, druga sveča simbolizira mir, tretja ljubezen in zadnja, četrta je znamenje radosti.
Ta običaj naj bi davno začel nemški luteranski pastor Johann Hinrich Wichern, ki je adventu dodal še določene barve. In tako naj bi bile prve tri svečke vijolične in zadnja rdeča. No kar je važnejše od prižiganja sveč ali strogih običajev ter prizadevanja za najlepši adventni venec, je to, da lahko v tem času zaključujemo koledarsko leto in z vsako svečko podarimo sebi največje darilo.

Prvi adventni tedenUPANJE in VERA

Ne glede na to ali verjamete v boga ali ne, sta vera vase in upanje, občutka, ki ju je dobro negovati. Verjeti v samega sebe je nekaj kar nas poganja in priganja, da uresničujemo svoje sanje, ki so se nam še nekoč zdele prevelike. Vera nas pripravi do tega, da verjamemo da zmoremo vse in da smo lahko karkoli si zadamo. Ne postavljajte si mentalnih mej. Ko se odločite po kateri poti želite hoditi,da bi uresničili kar si želite, je vera vase ta, ki vas bo vodila po tem popotovanju. Vsaj v tem obdobju si dopustite, da verjamete vase in gojite upanje v dobro.
Foto: Pixabay

Drugi adventni teden: MIR

Čeprav je mesec december za marsikoga najljubši mesec v letu, je lahko prav tako tudi zelo stresen.V tem obdobju zaključujemo preteklo leto, se trudimo izbrati najprimernejša darila, spečemo najboljše pecivo medtem, ko občudujemo prav čarobne fotografije na socialnih omrežjih, gneča je na cesti, v trgovinah in pričakovanja so velika. Nekateri si težko privoščijo osnovne potrebščine, kaj šele darila, drugi nimajo časa za peko slaščic za top fotografijo na Instagramu ali pa se borijo z boleznijo oziroma izgubo, in vse to prinese tudi veliko stresa v predprazničnih dneh.
No veliko pomembneje od tega kaj se dogaja okoli nas, je tisto kaj se dogaja v nas. Na nas je, da poskrbimo in presodimo kako se bomo spopadali z določeno situacijo. In vsekakor je lažje, če se v tem mesecu odločimo, da bomo frustracije, krivdo in jezo zapustili, se odpovedali perfekcionizmu in sprevideli, da so lepi trenutki, druženje z najbližjimi, zdravje in veselje,važnješi od daril. Mesec December je odličen za opuščanje (pre)velikih pričakovanj in oproščanje.

Tretji adventni teden: LJUBEZEN

Pogosto slišimo, da je ljubezen ta, ki poganja svet. In popolnoma se strinjamo, ne glede na to ali govorimo o partnerski, starševski, bratski, sestrski ali prijateljski ljubezni. Tisto, kar je prav čarobno v decembru, ke to , da smo pripravljeni bolj kot kadarkoli deliti ljubezen z drugimi, tudi s tistimi, ki jih ne poznamo ali s tistimi za katere začutimo da ljubezen potrebujejo. To se še posebej občuti v velikem porastu dobrodelnih dogodkov, ki jih prinese mesec december in obdobje adventa. Zato iskoristite impulz za širjenje ljubezni, ki jo še bolj vsi občutimo v teh dneh. Povejte bližnjim, da jih imate radi, da vas skrbi za njih, pomagajte brezdomcu, podajte roko sosedu, nasmehnite se študentu in obiščite zavetišče za živali. Vse to se vam bo vrnilo in prineslo v vas dobre občutke.

Četrti adventni teden: RADOST

Tik pred samim Božičem, je pred nami teden, ki označuje radost. Praznični dogodki so na svojem vrhuncu, občutek posebne čarobnosti pa lahko občutimo v zraku. Zato so to odlični dnevi, da si dopustite radost in da ste zahvalni za vse kar imate. Bolj kot smo zahvalni, bolj smo radostni in tako privlačimo še več pozitivnih stvari v naša življenja, kar nam posledično prinaša občutek sreče. Začutite radost in delite svoje veselje z drugimi. Življenje je prekratko za karkoli drugega.

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si
Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.