ZDAJ JE PRAVI ČAS ZA PRETIRAVANJE: BLEŠČICE IN VISOKI SIJAJ NA OBRAZU

Foto: Getty Images/iStockphoto
0 5,619

Veseli december je čas najzabavnejših dni v celem letu, ko lahko pretiravamo tudi pri ličilih in uporabimo bleščice in “glitter” tako za dnevni poslovni videz kot večerni glamur.  

Foto: iStock

 

Pravzaprav se je začel čas ko lahko naravnost zablestite na vseh božičnih zabavah, s pomočjo bleščic oziroma senčil in šminke, ki vsebujejo bleščice. Čeprav nas osvojijo na prvi pogled, je lesketajoča ličila tudi teško nanašati. Prav zato vam razkrivamo vse skrivnosti in majhne trike privlačnih bleščic v katerih lahko uživate v teh prazničnih dneh.

Najprej se odločite katera barva make-upa bo usklajena z vašo obleko. In nato izberite odtenek, ki se najbolje ujema. Zlati toni najlepše pristojijo temnejšim ženskam, medtem, ko srebrni odtenki bolj pašejo hladnemu tonu kože in las.
Če si želite samo kanček leska, blečšice nanesite mehko ,na že urejen make up. Vse to pa naredite po tem, ko ste se že oblekli, saj se bleščice rade malo posujejo po obleki med oblačenjem.

 

Če želite samo malce poudariti nekatere dele telesa, kot so ličnice, hrbet ali dekolte, je “highlighter” oziroma suh puder z dodatkom bleščic prav idealna izbira. Če pa ste pripravljene za intenzivnejši videz, je december pravi čas za bleščične in sijajnje odtenke senčil in šmink.

 

Ličila nanašajte po vrstnem redu, kjer najprej naličite oči, in nato nanašate korektor in puder, saj boste v tem primeru lažje odtsranili morebitne bleščice, ki so se posule po preostanku obraza. Za obstojnost bleščic na očeh, nanesite na veke pred ličili utrjevalec ali pa korektor, saj boste tako dosegle dobro podlago za daljšo obstojnost senčil. Oči poudarite tudi z metalnim črtalom za oči, saj boste s tem zaokrožile razkošen videz.
Če pa ste nagnjene k bolj enostavnemu videzu in make-up-u, potem so tekoča metalna senčila za vas boljša izbira. Prav zaradi tega, ker se enostavneje nanesejo, in imajo ponavadi že priložen aplikator za nanos, razpon barv pa se lažje prilagaja tudi dnevnemu videzu.
Za konec naj tudi vaše ustnice zablestijo v največjem sijaju.

 

Z vijoličnimi ali rdečimi odtenki ne boste zgrešile v nobenem trenutku, edino kar pa je skoraj nujno, je peelinga za ustnice , da bi le te bile pripravljene na vroče in gladke praznične poljube.

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.