Že nekaj časa je v vaši postelji hladno? Pet možnih razlogov zakaj med vama s partnerjem ni spolnih odnosov

Foto: 10000Hours / DigitalVision / Getty Images
0 68,140

Vse lahko prenesete: skupne pogovore, druženja, nakupovanje, skrb za otroke, spanje v isti postelji, ampak, da se vas niti ne dotakne…..To pa je zaskrbljujoče in nikakor ni težava, ki bi jo bilo dobro “pomesti pod preprogo”.

 

Vsi tisti ,ki so že dolga leta v zvezi ali zakonu , dobro vedo kako težko in zahtevno je obdržati zadovoljujoč odnos za oba partnerja. Ali če poenostavimo, težko bosta v vsakem trenutku oba partnerja enako zadovoljna z zvezo. 

 

Vendar, vsi vemo, da obstajajo partnerji, ki uspevajo premagati vse težave in so uspeli obdržati ljubezen in zvezo že dolga leta, pa tudi desetletja. In čeprav bodo nekateri od njih trdili, da sekusalno življenje ni pomembno in bodo na prvo mesto postavljali skupne interese in pomembnost kakovosti ostalih delov zveze, bodo drugi rekli, da lahko preživijo vse težke težave, če je le seks odličen.

 

Resnica, je seveda, nekje na sredini. In kakorkoli bi to temo najraje potisnili pod preprogo, je v trenutku , ko za enega od partnerjev začne sekusalno življenje “umirati”, bolj malo verjetnosti, da se zveza oziroma zakon lahko reši. Še posebej, če zadevo ignoriramo in ne ukrepamo. Če pa obstaja volja, potem je možno obuditi čisto vse…..

 

Zaradi sramu, ignoriranja problema, pa pogostokrat tudi dejstva , da nam pomajkanje spolnosti sploh ni nič čudnega, se boste znašli v zvezi oziroma zakonu, ki to sploh več v resnici ni, ne obstaja. Počutili se boste kot, da živite poleg nekoga in ne z njim oziroma njo. In če si še poleg vsega niti ne želite intimnosti in ljubljena z osebo za katero ste leta trdili da jo ljubite, potem je nujno, da se vprašate zakaj je temu tako? Predstavljamo vam nekaj možnih razlogov.

 

Foto: Pexels

Leta so naredila svoje

Možno je da se je povezava med vama, ki ste jo imeli nekoč, izgubila.. Nekoč ste imeli več skupnih interesov, z leti so se le ti spremenili ali so izgubili smisel za enega od vaju. Mogoče sta rastla vsak v različno smer. V takšnem trenutku je potrebno, da se spomnita kaj je tisto, kar sta nekoč rada skupaj počela, kot je naprimer gledanje filmov, sprehodi, planinarjenje, plesanje…..In potem se poskušajte spomniti zakaj tega ne počneta več. Morda vam to prinese odgovore in bosta skupaj našla nekaj izgubljenega, kar vaju bo ponovno povezalo in prižgalo stari ogenj, ki se je v nekem trenutku ugasnil.

 

Sekusalno vas več ne zadovoljuje

Povsem klasično je predvidevanje, da je seks vedno dobra izkušnja in da ga imajo vsi radi in vsi v seksu uživajo. To je seveda, daleč od resnice. Tako kot vsi ne maramo iste hrane, je možno tudi, da so apetiti glede spolnih odnosov različni. Nekateri od nas so bolj zahtevni, drugi spet manj. Nekateri prisegajo na klasiko, drugi raje eksperimentirajo. Zato je tudi ena od možnosti, da vas nekaj kar vas je nekoč zadovoljevalo, zdaj ne zadovoljuje več , prav tako kot je možno da vas zdj vzburja nekaj o čemer prej ne bi niti razmišljali, kaj šele da bi to počeli. Zato bi bilo najbolje, da se o tem s partnerjem tudi pogovorite. Saj če ne boste povedali kaj vas muči, oziroma prišepnili česa si želite, potem tudi ni pošteno, da zahtevate nekaj, za kar vaš partner niti ne ve, da si želite.

 

Sami sebi niste všeč oziroma se ne počutite seksi

Niste ne prvi ne zadnji, kateremu/i se je zgodilo, da se ne počuti dobro v svoji koži. Razlogi za to so lahko v kakšnem dodatnem  kilogramu, strijah, ki so posledica poroda, neobrite noge, plešasta glava, džungla na prsih, mozolj na zadnjici…..No, če vašem partnerju oziroma partnerici to ni problematično, potem res ni razloga, da se s tem sami toliko obremenjujete, Enostavno se sprejmite v vsej svoji nepopolnosti, sprostite in uživajte.

 

Počutite se izdano

Nezvestoba je eden najpogostejših razlogov, ki privedejo do težav v zvezi oziroma zakonu. Le to se nanaša na komunikacijo med partnerjema kot tudi njunega sekusalnega življenja. Kolikorkoli se trudila to ne početi, se oseba , ki je bila prevarana, nezavedno tudi primerja z osebo, ki se je vpletla v njuno zvezo oziroma zakon in povzorčila nemir. Zamišlja si trenutke, ko je partner bil s to osebo in razmišlja ali je on/ona v tem trenutku bil/a srečnješji/a z njo/njim kot v zvezi in tako tudi dvomi v iskrenost in srečo v zvezi oziroma zkonu. Dvomi se tako seveda potem privlečejo tudi v posteljo, pa se osebe, ki so bile prevarane sprašujejo, ali so še vedno dovolj privlačne za svojega partnerja. Zaradi travme, ki so jo preživeli/e je normalno, da lahko tudi zavračajo seksualno aktivnost. V takšnih primerih je zakonska oziroma partnerska terapija zelo priporočljiva.

 

Privlači vas nekdo drug

Čeprav nismo otroci, bi nekateri zelo lahko, kot se to lepše reče, “potisnili roko v ogenj” , da se nikoli ne bodo zaljbili ali “izgubili pamet” zaradi nekoga drugega. Vendar je to še kako možno! Sekusalna privlačnost , kot tudi zaljubljenost ne izbirajo trenutka, ko se lahko zgodijo in nad tem nimamo popolnega vpliva. Pametnejši  se bodo poizkušali izogniti osebi, ki v njih zbuja te močne občutke in se osredotočiti na zvezo oziroma zakon, ki bi ga če se spustijo v afero, lahko izgubili.

 

Se pravi, treba se je zavedati, da vsako dejanje privede do določenih posledic, na katere pa ne moremo po otročje odgovoriti, da se je “zgodilo samo enkrat”. 

Foto 10000Hours / DigitalVision / Getty Images
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.