-Oglasi-

ŽENSKE IN PETELINJI BOJI

Foto: Pixabay
0 57,026

Tako ne rada izpostavljam to temo posebej o ženski nestrpnosti vendar mi že tako močno skače v oči zadnja leta, da se čutim primorana pisati tudi o tem.

 

Zadnjič sedim v lokalu ob gozdu in igralih, ki seveda poka po šivih družin z otroci. Ko tako mirno sedim in z budnim očesom spremljam svoj podmladek me zdrzne hud prepir. Seveda ni bilo mogoče ne poslušati saj je glasen besedni spopad zadonel po celem lokalu. 

 

Pogledam in vidim 2 mamici kako nekontrolirano vpijeta ena na drugo. Prva ima v vozičku dojenčka in druga 2 majhna otroka in pa obe svoje može ob sebi, ki seveda nemo  prisostvujejo v vsej tej drami. Na začetku mi ni bilo ravno jasno kaj je bilo jabolko spora na kar ugotovim, da boj za prosto mizo. Agresiven besedni spopad poln besa in žaljivk ob vseh teh otrocih in vseh nas v bližini me je pustil odprtih ust… Zaradi proste mize?

 

Foto: Pixabay

Sedim še naprej in opazujem situacijo. Kljub temu, da si je očitno ena priborila prosto mizo in se druga oddaljila je še vedno bilo slišati žaljivke. Slednja se z dojenčkom in možem prisede k mizi poleg moje. Vsa razjarjena nato še 20 min ( sem gledala na uro) toži možu in išče njegovo potrditev svoje pravičnosti. On pa tiho sedi ob njej in samo prikimava.

 

Torej vprašanje, ki se mi poraja: od kdaj smo ženske prevzele petelinovo vlogo ter od kdaj smo ženske pozabile na osnovni bonton komunikacije? Je bila prosta miza res vredna vse te jeze in besednega boja posebej med nami ženskami? Vsaj me bi se morale razumeti in najti način lepe komunikacije v dobrobit obeh in posebej otrok, ki so stali zraven. Pa čeprav pomeni  to kdaj odstopiti. 

 

In to je le ena izmed mnogih zgodb. Na žalost sem podobnim priča že nekaj let. Pretepi, žaljivke in vsesplošna agresija med ženskami. Tuje mi ni niti da sta se 2 ženski stepli medtem pa so navijali ob strani! Resno? Je to nekaj nam naravnega in se želimo tako predstaviti ali samo nekontrolirano izlivamo svoje frustracije?

Prosim. Vedno ostanimo nežne v besedah in dejanjih saj je to tisto kar nas loči od moških. Še bolj zanimivo pa je da se oni nikoli ne zapletajo za tako malenkostne zadeve. Zakaj bi se torej me?

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.