ŽIVLJENJE V DVOJE

Foto: Shutterstock
0 46,134

Ko so moški prebrali priročnik Kako osvojiti žensko? in ko so ženske prebrale priročnik Kako osvojiti moškega? … sem dobil nešteto e-sporočil. Hvala, vaši nasveti so delovali, in kaj zdaj?

 

Vsem se na začetku zdi, da je najtežje nekoga osvojiti oz. srečati pravega. Da, vsak korak je težek. Toda ko potem stopimo v zvezo, se naenkrat znajdemo v povsem drugem svetu. Pričnemo se zavedati, da naše življenje ni zgolj ljubezen, temveč je samo eno od področij življenja …, da je sedaj treba uskladiti še poslovni del oz. del, od katerega živimo, prijatelje, hobije in vse druge aktivnosti. Pregovor pravi: »Kakor si bomo v začetku postlali, tako bomo spali.«

 

Če smo se na vseh ravneh odločili za partnersko zvezo, potem nam mora biti na drugem mestu ‒ na prvem smo vedno mi sami, in to se nikoli ne sme spremeniti.

 

Torej, najprej smo mi sami, potem partnerska zveza, nato otroci, zatem posel, hobiji in vse ostale aktivnosti. Seveda se vprašamo, kako je vse to mogoče spraviti v en dan. Vse je mogoče, če se dobro organiziramo.

 

Najpomembneje je, da dan začnemo in ga zaključimo.

Kaj mislim s tem? Bujenje mora postati obred. Počasi se prebujamo v nov dan, jutranja telovadba (sem ne sodi petelinji zajtrk), normalen zajtrk, kava, čaj … in ostale aktivnosti, ki so nam pomembne … Pomembno je, da počasi preidemo iz ene dimenzije v drugo in da ta prehod ni preveč stresen. Preden začnete z delom, si ves dan organizirajte in to zapišite. Tako boste misli prenesli na papir in jih utrdili. Čez dan si med vsako aktivnostjo vzemite vsaj delni odmor. Torej, ko neko stvar zaključite, si privoščite vsaj nekaj sekund zavestnega odmora, preden pričnete z novo aktivnostjo.

 

Odmor je pomemben. To so trenutki, ko si tudi misli odpočijejo. S tem si uredimo vse misli in dogajanje v glavi. Kakor imamo nered v svoji glavi, imamo po navadi nered tudi v tem materialnem življenju. In s kratkimi odmori se začnemo zavedati, da je vsaka aktivnost minljiva. Ko jo zaključimo, jo pospravimo, in tako imamo lahko nešteto stvari v svojem življenju ter vedno dovolj časa za vse. Naenkrat se v našem življenju pojavi veliko prostora, ki ga moramo zapolniti z aktivnostmi, ki izhajajo z vrha naših prioritet, torej TI in partner …

 

Potem šele vidimo, kako smo si v preteklosti dan zapolnjevali z nepomembnimi stvarmi … No, takrat se nam niso zdele nepomembne, ker smo imeli drugačne prioritete.

Čez dan moramo torej imeti več odmorov oz. največ dva manj kot je število aktivnosti. Vsaka aktivnost mora biti zaključena ali vsaj jasno nakazana pot, kako naprej. In potem za sabo pospravimo, torej zapišemo, kar je v naših mislih. Tudi dan moramo tako končati … s telovadbo ‒ da, da, tudi s tisto ‒, nato pa ob čaju ali pogovoru počasi zaspimo.

 

Če imamo ves dan neorganiziran ali takšen, kot da je namenjen samo eni aktivnosti, imamo občutek, kot da je dan šel … mimo. Odmori med aktivnostmi nas spomnijo, da živimo, aktivnosti dobijo vrednost, mi pa občutek polnosti.

Tako nam v zvezi ostane veliko časa, ki pa ga moramo aktivno preživeti skupaj … ob različnih aktivnostih. Tako se začne graditi kakovosten odnos …

 

Veliko razhodov se zgodi zato, ker se nikoli kakovostno ne pogovorimo. Tudi če se pogovarjamo, večinoma ostanemo v neki vmesni fazi. Pravzaprav si mnogo partnerjev sploh ne da priložnosti, da bi se zares spoznala. Vsak konec tedna sta okupirana z različnimi aktivnostmi, med tednom pa polno službeno zaposlena. In kdaj se spoznavata? Vse hočeta naenkrat. A ljubezen ne deluje tako.

 

Želimo si, da bi bilo vse idealno in jasno že v samem začetku. Toda da sploh pride do ljubezni, je najprej treba negovati čustva, jih oblikovati, brusiti, jim pustiti, da dihajo … Ob tem morata oba razvijati čustva v isti predstavi z isto hitrostjo. Ko eden prehiteva, se ne bosta več ujela, pa čeprav sta v istem avtomobilu. Partnerstvo je kot vožnja z avtomobilom, kjer sta sovoznika in se vse dogaja z isto hitrostjo. Zato si pustita svobodo. Življenje je kratko, zato živita za vsak dan posebej. Naj bo vse življenje strnjeno v en dan, in potem naslednji dan nastopi spet novo življenje in tako naprej, vsak dan posebej.

 

Vsak dan posebej si tudi dokažita, da sta se vredna tudi naslednje jutro.
Foto Shutterstock
Avtor/Izvor Skrivnostna.si
Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.