ZVEZA, KOT IGRA

Foto:Shutterstock
0 6,136

Ja, ta EGO … Lahko ga krivimo za vse, vendar je samo en del nas, zato ne sme biti izgovor za vse. Kajti če se malo potrudimo, se lahko dvignemo nad njega in stopimo čez njega.

 

Zato, drage moje, če se samo pritožujete, potem kar ostanite tam in nehajte brati.

Od tukaj dalje berite tiste, ki želite narediti spremembo pri sebi.

 

Osvajanje je lahko igra, vendar gre v tem primeru za manipulacijo ali praznjenje neke frustracije. Pravo osvajanje samo pomeni, da si takšna, kot si, iz česar se rodi zveza, kjer si ponovno takšna, kot si. Seveda ta stavek velja šele potem, ko smo svoj notranji diamant do konca izbrusili. V nasprotnem primeru so vsa nesoglasja samo brušenja diamantov, kar ni razlog za preplah ali odhod.

No, sedaj sta oba tukaj, šla sta čez vse tiste živali oz., povedano drugače ‒ preživela sta vsa stanja Ega. In kaj sedaj? Tukaj se zares začne življenje! Sedaj nismo več sami, temveč imamo tudi odgovornost do drugega. Čeprav mora vsak poskrbeti zase, mora hkrati poskrbeti tudi za drugega.

Življenje v dvoje pomeni življenje do konca. Zato v takšni zvezi ne moremo igrati, ker bomo sami sebi naredili kletko. Ko prvič začutimo, da nekaj prikrivamo, se moramo takoj sami s sabo pogovoriti, ali smo na pravi poti ali ne.

 

Življenje v dvoje je v osnovi popolna predanost drug drugemu in če do drugega nismo iskreni, mu v resnici uničujemo življenje. Seveda sam odgovarja za svoje življenje, vendar smo mi tisti, ki nam popolnoma zaupa in mu namerno kažemo pot v napačno smer. On bo iz te igre prišel močnejši in bo zato nagrajen, mi pa bomo kaznovani in ne bo nam lahko.

 

Torej, drage dame, če niste iskrene v zvezi, pojdite zdaj, sicer boste trpele kar nekaj let. Tako delujejo zakoni fizike v vesolju. To bi lahko opisali s III. Newtonovim zakonom, ki govori o tem. Če povem malo po domače: če nekoga udarimo, nas bo on z enako silo udaril nazaj. Ampak vesolje še malo naloži, tako da dobite nazaj za vse obdobje prevare in še potem, ko si on počasi opomore.

Govorim o vračilu tistih dejanj, ko nekoga namerno zavajate. Velikokrat živimo, kot da smo na avtopilotu in nehote zavajamo.

Lepo je to povedal Fran Milčinski Ježek: »Če te povozi avto, boli, če te povozi čas, se bolečine ne da izmeriti.«

 

Zato je pomembno, da greste v zvezo iskreno. Če začutite, da se ne morete več razvijati, da ste prišle do nekih limitov in bi za ohranitev zveze morale delati proti sebi, je čas, da se poslovite. Če ste našle sanjskega moškega in ste iskrene do sebe, se to seveda ne more zgoditi. V vesolju ni napak, napačno smo lahko samo naročili.

 

Ko torej prisanjate svojega partnerja, greste čez vsa stanja ega in ste ga začele zapeljevati, morate nato biti še iskrene.

DODAJ V VOZIČEK

Ali ni naporno osvajati moškega? Kaj vse morate prestati … Pa še za lepoto morate trpeti. Lepota ‒ no, to je pa druga stvar … Saj je fino, da se uredite, samo bodite v mejah normale, da ste vsaj zvečer iste kot zjutraj ali si vsaj podobne. Zunanjosti se ne bom dotikal, ker nisem strokovnjak za to, vendar je fino, da se zbudiš z isto osebo, s katero greš spat, samo toliko.

 

Iskrenost ni naporna, če odložimo vsa bremena svojega življenja, če pa je ta kovček velik, potem je tudi težko biti iskren.

In sedaj, ko smo iskreni drug do drugega, ko smo skupaj zadihali, je prišel čas za skupno življenje. Tukaj se ne ukvarjamo z zavorami in zunanjostjo drug drugega, kajti potem je življenje površinsko, temveč se ukvarjamo z notranjostjo drug drugega in uživamo v vsem, kar se nam dogaja.

 

Hmmm … To sem sedaj tako poetično napisal … Bistvo je v tem, da dva nista v zvezi zato, da sta si naporna in da je življenje zaradi financ in dela lažje, temveč da se nadgradita in skupaj uživata v lepotah okoli sebe …

Foto Shutterstock
Avtor/Izvor Skrivnostna.si
Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.